Købsvilkår

Opdateret 2023-09-19 

Bemærk venligst, at du skal være fyldt 18 år for at handle i Selected Players’ webshop.

Kontrakt 

Købsaftalen mellem dig som kunde og os som leverandør (Selected Player Sweden AB) er bindende, når din ordre er registreret. Bekræftelse af ordren sendes til din angivne e-mailadresse. 

Betaling 

Som kunde hos os foretager du din betaling via Klarna og dets forskellige betalingsmuligheder. Du foretager dette valg i “Din indkøbskurv”, når du gennemfører købet via de forskellige “Betalingsmetoder”, som Klarna tilbyder dig som kunde. 

Returnering, ombytning og reklamation af varer 

Du har fuld fortrydelsesret 14 dage fra modtagelsen af varen, forudsat at du ikke har brugt varen, og at den returneres i original stand. Dette gælder kun for fysiske produkter. 

Fortrydelsesretten gælder ikke booking/køb af camps, transport, sportsbegivenheder og lignende, se særlige regler for de forskellige produkter. 

Ombytningsretten gælder ikke for tøj trykt med navn eller initialer, hvis du har modtaget det rigtige produkt, du har bestilt, og det er komplet. 

Når du returnerer eller bytter varer, betaler du dine egne returforsendelsesomkostninger. Hvis det drejer sig om en reklamation på grund af beskadigede varer, eller at vi har afsendt den forkerte vare, refunderer vi dig alle omkostninger til fragt og varer. Kontakt os altid, inden du returnerer en vare, som du vil reklamere for til info@selectedplayer.com eller telefon (+46) 8 50 00 19 09 alle hverdage mellem 09.00-15.00. 

Returprocedure: Hvis du ikke er tilfreds med en vare, bedes du kontakte os via e-mail eller telefon. Ring til os på (+46) 8 50 00 19 09 for information om netop dine returbetingelser. Når du bytter eller returnerer varer, er du ansvarlig for transporten og betaler returfragten. Hvis vi har sendt forkert, betaler vi returforsendelsen. 

En bytning af varer tager cirka 10-14 dage afhængigt af hvilken forsendelsesmetode du bruger til returneringen. Når du returnerer, er du ansvarlig for returtransportomkostningerne. Vi opkræver betaling for en ny forsendelse af ombytningsvarer inden for Sverige, uanset produktets pris. For forsendelser af ombytningsvarer uden for Sverige opkræver vi dig som kunde afhængigt af prisen. 

Hvis du opdager skader, når du modtager pakken, skal du rapportere den på stedet på dit leveringssted. Hvis du først ser skaden, når du har åbnet pakken, skal du rapportere det til os på (+46) 8 50 00 19 09 eller sende en e-mail til info@selectedplayer.com. Send derefter dine varer tilbage. I tilfælde af en godkendt klage over varer eller beskadiget forsendelse, refunderer vi transportomkostningerne med op til 150 sek. Vi har brug for din originale kvittering fra fragtfirmaet for at kunne refundere dine omkostninger. 

Afbestilling/tilbagebetaling af deltagergebyr 

Ved køb af SP camp – samlet camp gebyr under SEK 3000 

Hvis du køber en plads på et kursus, camp eller arrangement, kan du få refunderet deltagergebyret, hvis du melder afbud senest en måned før arrangementets første dag. Når der er mindre end en måned tilbage, kan der foretages refusion med op til 50% af gebyret. 

Hvis aflysningen skyldes sygdom eller skade med mindre end en måned tilbage, skal aflysningen dokumenteres med en gyldig lægeerklæring sendt via e-mail til Selected Player Sweden AB, avboka@selectedplayer.com. Lægeerklæringen skal være os i hænde senest 1 måned efter fortrydelsen. Hvis dette er tilfældet, refunderes hele deltagergebyret bortset fra et administrationsgebyr på SEK 300. 

Aflysninger skal ske senest 24 timer før campens første dag (check-in tid på ankomstdagen for den pågældende camp/turnering). 

Aflysning af deltagelse i et kursus og/eller camp skal ske via en mail med information om aflysningen sendt til avboka@selectedplayer.com. Ingen afbestilling kan foretages mundtligt. 

Hvis camps annulleres eller flyttes af Selected Player. 
– Mulighed 1. Kunden kan frit flytte sin tilmelding til en camp et andet sted eller den næste campmulighed 

– Valgmulighed 2. Refusion med 100% af registreringsgebyret 

– Køb af SP-varer (tøj og andre materialer) til afhentning på camps sendes gratis til kundens hjem. 

Ved køb af SP camp – samlet camp gebyr over SEK 3000 

Deltageren er kun berettiget til at annullere sin plads hos Selected Player på grund af skade/sygdom mod fremvisning af lægeerklæring, hvis han/hun har købt en afbestillingsforsikring i forbindelse med tilmeldingen. (for at kunne få refunderet deltagergebyret) 

Afbestillingsforsikringen er ikke en del af deltagergebyret og refunderes ikke i tilfælde af aflysning. Afbestillingsforsikring kan ikke købes efterfølgende. 

Hvis der ikke er nogen afbestillingsforsikring, kan der foretages annullering, men der foretages ingen refusion. 

Hvis afbestillingsforsikring er tilgængelig, gælder følgende: 

– Aflysning kan foretages, hvis deltageren eller hans/hendes familie (mor, far, søskende) lider af alvorlig sygdom, forværret helbredstilstand, ulykke eller sportsskade, og denne begivenhed er af en sådan karakter, at deltageren ikke med rimelighed kan deltage i udvalgte spillercamps eller begivenheder. 

– Grundene til annullering skal være pålideligt underbygget af læge- og / eller slægtskabsattester. 

– Afbestillingsforsikring gælder ikke i tilfælde af aflyst eller flyttet camp. (se særlige regler herom) 

– Annullering som ovenfor kan kun foretages ved, at værgen sender en e-mail til deltageren til avboka@selectedplayer.com med alle nødvendige oplysninger. Mundtlig afbestilling er ikke gyldig. 

– Deltagelse skal annulleres hurtigst muligt efter årsagen til aflysningen er opstået. 

– Afbestillinger skal foretages mindst 24 timer før de Selected Players første dag (check-in tid på ankomstdagen for den aktuelle camp/begivenhed). 

– Hvis deltageren har en afbestillingsforsikring og en lægeerklæring, kan deltagelsen annulleres i henhold til ovenstående punkter med refusion af deltagergebyret uden omkostninger til ovennævnte afbestillingsforsikring (dvs. samlet fradrag på SEK 350). 

– Efter aflysning skal det beløb, som deltageren har krediteret som ovenfor, refunderes til kunden inden for 1 måned, når alle oplysninger er modtaget af Selected Player op til 1 uge før campens start. I løbet af sommeren forbeholder Selected Player sig retten til at udskyde enhver refundering indtil uge 33. (gælder for campe i juni og juli) 

Fortrydelsesretten gælder ikke ved køb af camp. 

Force majeure 

Hvis den udvalgte spiller forhindres i at gennemføre camps på grund af pandemi, blokade, boykot, lockout, brand, krig eller andre omstændigheder uden for den udvalgte spillers kontrol, gælder følgende: 

1. Kunden kan frit flytte sin registrering til en camp et andet sted eller den næste campmulighed 

2. Tilbagebetaling af campgebyret med 50%. 

Gratis hjemmelevering af købt tøj og andre produkter til afhentning på campen. 

Afhængigt af situationen vil Selected Player gennemgå helheden og foretage en vurdering om der kan foretages større refusioner. 

Brug af deltagerdata for Selected Player 

Ved at acceptere denne aftale accepterer du, at fotografier taget af deltageren under Selected Player må bruges af Selected Player og eventuelle partnere, i interne såvel som eksterne oplysninger, sociale medier, hjemmesider og markedsføring. Selected Player vil ikke videregive deltagernes kontaktoplysninger til eksterne partnere, der anmoder om oplysningerne til markedsføringsformål. Kun de virksomheder, der leverer tjenester, der er direkte knyttet til Selected Player, modtager kontaktoplysningerne (f.eks. forsikringsselskabet, hvor spillerne er forsikret under Selected Player). Deltagerne kan dog blive udsat for tilbud af forskellig art via nyhedsbreve. 

Deltagerens ansvar ved kommunikation 

De e-mailadresser, der er angivet i webshoppen, er de e-mailadresser, vi sender information og nyhedsbreve om Selected Player camps og events samt andre køb ud. Det er vigtigt, at kunden/moderselskabet løbende læser de angivne e-mailadresser. Hvis du ikke får nyhedsbreve eller andre mails, er det vigtigt, at du tjekker din junk mappe / spam og godkender vores e-mail-adresse, hvis e-mails ender der. 

Vi gemmer følgende personoplysninger om vores kunder: 

Kunder: Fornavn, efternavn, firma/organisation, e-mail, person-/org.nr, momsnummer, adresse, postnummer, by, land, telefonnummer. 

Ordrer: IP-adresse, E-mail, Person-/org. nr., CVR-nummer, Adresse, Firma, Fornavn, Efternavn, Adresse, Postnummer, By, Telefonnummer. 

Som kunde kan du til enhver tid anmode om ændringer eller sletning af disse oplysninger.