Tusentals talanger har fostrats på våra unika träningsläger genom åren. Här är några av dem.

Foto: Per Wiklund

 

Hampus Ahrén

Född 2000
Nykvarns IBF

”Det är ingen hemlighet att alla lägren med Selected Player har varit avgörande. De bästa spelarna i min generation har varit med på dessa. Jag gjorde mitt första läger redan för åtta-nio år sedan. Jag gillade från början att det var teknikbaserat och gav mig en suverän grund till mycket av den tekniken jag använder i SSL.

Alla läger jag varit på har varit höjdpunkter under säsongen. Framförallt har det varit häftigt att träffa likasinnade som verkligen vill satsa på sin innebandy och som har samma mål, att bli så bra som det bara är möjligt att bli.

Det är fem dagar med stenhårt fokus på teknikträning. Träning du inte kan få på annat sätt. Omgivningen på ett sådant här läger ger dig också extra energi att hålla uppe tempo, fokus och adrenalinet att få träna hela tiden på hög nivå.

Du känner dig nästan oslagbar efter fulla dagar med enbart innebandy. Framför allt är lägren kul. Min generation har samlats runt Selected-lägren och vi har varit många som sett fram emot dem. Långsiktigt sitter det du tränat på i ryggraden automatiskt.

Det är en talangfabrik som levererar toppspelare. Det första jag tänker konkret på är att jag utvecklat min U-fint, ticktack och 180-finten som vi nötte mycket. Jag tycker att jag blivit bättre på mitt sätt att gå in i en mot en situationer. Att jag alltid kunnat träna på denna detalj i mitt spel har givit mig självförtroende att ta andra viktiga steg i min utveckling. Bonus har varit att det finns detaljer som man kan ta med sig till sitt klubblag. Det har även känts som en förmån att vara med på Selected Player läger. Alla vill liksom framåt och ha kul tillsammans.”

Foto: Per Wiklund

Niklas Ramirez

Född 1995
Växjö IBK

“KeyTraining teknikövningarna gav mig en bra grund för min bollkontroll och trygghet med boll i spelet, som idag är en av mina styrkor.”

Foto: Per Wiklund

Carl Bending-Sörling

Född 1994
FBC Kalmarsund

“På Selected Player träffade jag för första gången andra innebandyspelare som också satsade på sin innebandy. Det var roligt att ägna all vaken tid åt innebandy och det lägret gav mig både vänner och kunskap jag minns än idag!”

Foto: Per Wiklund

Måns Parsjö-Tegnér

Född 1995
Växjö IBK

“Jag tycker SP haft en positiv effekt. Dels att man fick chansen att spela och träna med andra duktiga spelare i ung ålder, dels att det fanns många duktiga och ambitiösa ledare som jag tycker hjälpte mig att ut­vecklas och bidrog till att jag fick en ökad förståelse för målvaktsspelet.

KeyTraining hjälpte mig att skapa en grund för hur en målvakt ska agera som jag sedan byggt vidare på. Jag skulle så klart rekommendera Selected Players utbildning. Det hjälper dig utvecklas som spelare men är framförallt riktigt roligt och minnesvärt!”

Foto: Per Wiklund

Linnéa Hammar

Född 2002
Västerås Rönnby BK

“Att vara ledare är både kul och väldigt lärorikt. Samtidigt som du själv ska försöka lära ungdomar teknik, så utvecklas man själv väldigt mycket. På Selected Player- lägrerna är spelarna alltid målmedvetna och drivna med sin idrott. De vill precis som jag ta nästa steg i sin utveckling. Det sporrar mig. Jag växer som spelare och människa när jag får ta ansvar

Det är viktigt att öva och öva för att bli bra och säker på dina finter. Smådetaljer som är bra att träna på och när man spelar på planen. Kan du göra din spelare och bli ett hot för motståndarna är du attraktiv för vilket lag som helst. En sådan detalj kan vara avgörande för unga tjejer eller killar som har lite dåligt självförtroende att våga mer på planen. 

Är du säker och trygg med din klubbteknik vågar du oftare hitta nya finter förbi en motståndare eller slå en bra pass. Bra teknik ger dig mer tid på planen med bollen och du får ett litet försprång helt enkelt. Selected Player har varit väldigt viktig för min egen utveckling som innebandyspelare. Och läger som jag alltid sett fram emot som spelare och nu även som ledare.”

Foto: Per Wiklund

Moa Dynefalk

Född 2004
Täby FC

“Jag tycker att upplägget på Selected Player ger spelaren en väldigt bred utveckling för framtiden. Upplägget är väldigt varierat och skapat efter spelarens individuella utveckling med övningar anpassas efter spelarens behov och utveckling.”