Tusentals talanger har fostrats på våra unika träningsläger genom åren. Här är några av dem.

Foto: Per Wiklund

Rikke Ingebrigtsli Hansen

Född 2000
Pixbo IBK

«Jag var med i 2012 och 2013 när det var i Stockholm och tyckte att upplägget var väldigt bra!

Det bästa med Selected Player var att man fick åka i väg med de bästa spelarna i sin årgång i Norge och mäta sig mot Sveriges bästa spelare i samma ålder.

Sen var träningarna av väldigt hög kvalité med fokus på detaljer i ditt eget spel, men även som lag. Detaljer man kanske inte tränar så mycket på i klubblag.»

Foto: Per Wiklund

Hampus Ahrén

Född 2000
Nykvarns IBF

”Det är ingen hemlighet att alla lägren med Selected Player har varit avgörande. De bästa spelarna i min generation har varit med på dessa. Jag gjorde mitt första läger redan för åtta-nio år sedan. Jag gillade från början att det var teknikbaserat och gav mig en suverän grund till mycket av den tekniken jag använder i SSL.

Alla läger jag varit på har varit höjdpunkter under säsongen. Framförallt har det varit häftigt att träffa likasinnade som verkligen vill satsa på sin innebandy och som har samma mål, att bli så bra som det bara är möjligt att bli.

Det är fem dagar med stenhårt fokus på teknikträning. Träning du inte kan få på annat sätt. Omgivningen på ett sådant här läger ger dig också extra energi att hålla uppe tempo, fokus och adrenalinet att få träna hela tiden på hög nivå.

Du känner dig nästan oslagbar efter fulla dagar med enbart innebandy. Framför allt är lägren kul. Min generation har samlats runt Selected-lägren och vi har varit många som sett fram emot dem. Långsiktigt sitter det du tränat på i ryggraden automatiskt.

Det är en talangfabrik som levererar toppspelare. Det första jag tänker konkret på är att jag utvecklat min U-fint, ticktack och 180-finten som vi nötte mycket. Jag tycker att jag blivit bättre på mitt sätt att gå in i en mot en situationer. Att jag alltid kunnat träna på denna detalj i mitt spel har givit mig självförtroende att ta andra viktiga steg i min utveckling. Bonus har varit att det finns detaljer som man kan ta med sig till sitt klubblag. Det har även känts som en förmån att vara med på Selected Player läger. Alla vill liksom framåt och ha kul tillsammans.”

Foto: Per Wiklund

Maja Viström

Född 2001
Thorengruppen IBK

«Jag tycker att det var ett väldigt välplanerat och organiserat läger. Träningspassen hade tydliga fokusområden, teknik, innebandy och fys, – något som jag verkligen uppskattade. Vidare avslutades veckan med en turnering, som alltid är det roligaste. Att få spela massa matcher och sedan testas i de förmågor som man övat på under veckan. Give and go är något som jag verkligen tagit med mig vidare in i min karriär!»

Foto: Per Wiklund

Niklas Ramirez

Född 1995
Växjö IBK

“KeyTraining teknikövningarna gav mig en bra grund för min bollkontroll och trygghet med boll i spelet, som idag är en av mina styrkor.”

Foto: Per Wiklund

Carl Bending-Sörling

Född 1994
FBC Kalmarsund

«På Selected Player träffade jag för första gången andra innebandyspelare som också satsade på sin innebandy. Det var roligt att ägna all vaken tid åt innebandy och det lägret gav mig både vänner och kunskap jag minns än idag!»

Foto: Per Wiklund

Gabriel Kohonen

Född 2004
Storvreta IBK

”Jag tycker Keytraining är en bra specifik träning som utvecklar din teknik till nya nivåer, du får träna på olika scenarios som du kommer stöta på under en match till exempel. Selected Player överlag är ett roligt läger där man får träffa massa nya vänner men framförallt träna massa innebandy!”

Foto: Per Wiklund

Måns Parsjö-Tegnér

Född 1995
Växjö IBK

«Jag tycker SP haft en positiv effekt. Dels att man fick chansen att spela och träna med andra duktiga spelare i ung ålder, dels att det fanns många duktiga och ambitiösa ledare som jag tycker hjälpte mig att ut­vecklas och bidrog till att jag fick en ökad förståelse för målvaktsspelet.

KeyTraining hjälpte mig att skapa en grund för hur en målvakt ska agera som jag sedan byggt vidare på. Jag skulle så klart rekommendera Selected Players utbildning. Det hjälper dig utvecklas som spelare men är framförallt riktigt roligt och minnesvärt!»

Foto: Per Wiklund

Linnéa Hammar

Född 2002
Västerås Rönnby BK

«Att vara ledare är både kul och väldigt lärorikt. Samtidigt som du själv ska försöka lära ungdomar teknik, så utvecklas man själv väldigt mycket. På Selected Player- lägrerna är spelarna alltid målmedvetna och drivna med sin idrott. De vill precis som jag ta nästa steg i sin utveckling. Det sporrar mig. Jag växer som spelare och människa när jag får ta ansvar

Det är viktigt att öva och öva för att bli bra och säker på dina finter. Smådetaljer som är bra att träna på och när man spelar på planen. Kan du göra din spelare och bli ett hot för motståndarna är du attraktiv för vilket lag som helst. En sådan detalj kan vara avgörande för unga tjejer eller killar som har lite dåligt självförtroende att våga mer på planen. 

Är du säker och trygg med din klubbteknik vågar du oftare hitta nya finter förbi en motståndare eller slå en bra pass. Bra teknik ger dig mer tid på planen med bollen och du får ett litet försprång helt enkelt. Selected Player har varit väldigt viktig för min egen utveckling som innebandyspelare. Och läger som jag alltid sett fram emot som spelare och nu även som ledare.»

Foto: Per Wiklund

Moa Dynefalk

Född 2004
Täby FC

«Jag tycker att upplägget på Selected Player ger spelaren en väldigt bred utveckling för framtiden. Upplägget är väldigt varierat och skapat efter spelarens individuella utveckling med övningar anpassas efter spelarens behov och utveckling.»

Foto: Per Wiklund

Ella Zetterstedt

Född 2004
Pixbo IBK

”Selected player har helt klart hjälpt mig till att bli en bättre innebandyspelare. Träningen fokuserar på detaljer och repetition vilket haft bra effekt på min teknik. Man märker direkt efter ett läger att det har gett utdelning och man kan använda sin teknik i högre fart.

Lägerna är inte bara utvecklande för innebandyn utan de är också otroligt roliga. Det är häftigt att få lära känna så många andra som brinner för innebandyn.”

Foto: Per Wiklund

Sakarias Ulriksson

Född 2004
Storvreta IBK

”Jag har varit på Selected Player flera gånger och gillar träningen man får. Framförallt utvecklas ens teknik som man kommer ha med i flera år framöver.”

Foto: Per Wiklund

Oscar Magnusson

Född 2004
Storvreta IBK

”Jag tycker Selecteds upplägg är mycket bra för ungdomar. Nyttig teknik som man tränar på som man har användning av under match. Rekommenderar verkligen att åka på Selected!

Det har hjälpt mig mycket att ha en grundteknik att kunna förlita mig på, jag vinner mycket tid på planen då jag kan ha blicken uppe samtidigt som jag var bollen. Även saker med att skydda bollen hjälper mig väldigt mycket idag.”

Foto: Per Wiklund

Jonna Stenvall

Född 1999
Thorengruppen IBK

”Selected player tycker jag är ett otroligt bra steg i början av sin karriär. Det ges tillfälle till teknikträning och att bli bästa kompis med bollen. Man får även spela innebandy med nya kompisar vilket är mycket lärorikt för sin utveckling inom innebandyn men även samarbetsförmågan. Än idag har jag kvar ett flertal kompisar som jag första gången träffade på Selected Player, det är häftigt och kul. På Selected player utvecklas man både som innebandyspelare och individ.”

Foto: Adam Troy

Johannes Rönnmark

Född 2003
Hagunda IF

”Selected Player är lägret där jag fått ta nästa steg i det tekniska där jag varje dag utvecklats och får träna på saker jag under match har stor nytta av. Samtliga tekniker är användbara och otroligt viktiga och nyttiga att kunna för att sitt utveckla spel och ta nästa steg i karriären. SP har utöver innebandyn också varit det roligaste på hela året då jag fått träffa vänner för livet som också brinner för innebandy och att utvecklas lika mycket som jag. Ett läger jag alltid kommer komma ihåg.”

Foto: Per Wiklund

Ellen Bäckstedt

Född 1999
Endre IF

”Jag minns Selected Player som något positivt och roligt i min karriär. Det var ett av mina första och största innebandyläger. Jag träffade många nya kompisar och fick med mig trix och knep för framtiden. Upplägget på dagarna med innebandy- och fysträningar samt fritid för massa annat roligt passade en ung Ellen perfekt.”

Foto: Per Wiklund

Lisa Carlsson

Född 1999
Täby FC

”KeyTraining gav mig den teknik och bollbehandlingen som lyfte mitt spel till nästa nivå och som hjälpt mig att nå till toppen.”

Foto: Per Wiklund

Hanna Nordstrand

Född 2004
Täby FC

”Jag älskade att delta på SP camperna i yngre ålder, det var det perfekta tillfället att träffa nya kompisar och spela innebandy. SPs teknikträning har varit väldigt givande för min del, även fast det där och då kändes jobbigt att behöva nöta i timmar. 

Idag använder jag min individuella teknik när jag anfaller en mot en, och kan lösa knepiga situationer när jag blir pressad av motståndarna bakom egen samt motståndarnas målbur. 

Det var även en härlig upplevelse att jobba som ledare på en av SP camperna. Man fick träffa många unga spelare som man fick följa under en veckas tid och det allra roligaste var att man såg stor utveckling av spelarna i slutet av veckan, till skillnad från första dagen. 

Några av de jag tränade har fortsatts att utvecklats och blivit riktiga talanger idag exempelvis har några spelare kommit in på RIG, Riksidrottsgymnasiet. Själv lärde jag känna många nya vänner som t ex Moa Dynefalk som är en av några jag lärde känna som jag har fortsatt kontakt med än idag, vi spelade även U19 VM tillsammans.”

Foto: Per Wiklund

Sandra Boric Svärd

Född 1999
Thorengruppen IBK